Uputstvo

Osnovno šta treba znati
IPTV je skraćenica za termin Internet Protocol Television, što bi uprošćeno na svakodnevni jezik značilo u najširim crtama – Internet televizija. Zahvaljujući razvoju telekomunikacionih tehnologija, preko telefonskih struktura moguće je prenositi veliku količinu podataka. Svi se sećamo zvuka dial-up modema i svađe ukućana oko toga ko koristi telefon a ko surfuje internetom i u koje vreme. Naravno, ovakve situacije odavno više nisu praksa, štaviše, vaš ADSL internet osim surfovanja omogućava i interaktivnu televiziju, video sadržaj dostupan na zahtev i još mnogo toga.

Pored modema, morate posedovati i digitalni risiver, poznat još i kao set-top-boks. IPTV tehnologija pruža mogućnost pristupa velikom broju televizijskih kanala, elektronski vodič, snimanje programa i živu televiziju.

Ali dosta sa tehnikalijama, hajde da vidimo zašto je IPTV svojevrsna revolucija televizijskog programa.

Bitno je znati razliku između brzog i stabilnog interneta. Kontinuitet ili stabilnost protoka je vrlo važan faktor kod IPTV-a jer obezbeđuje kvalitetniju i sliku bez „trzanja“. Brzina protoka može biti broblem samo ako je ispod 10 Mbit/s. Preporučeno je da IPTV uređaji ,ako je moguće, budu povezani kablom sa modemom i to koristeći kvalitetnije LAN kablove i ne duže nego sto je potrebno. Na taj način možemo eliminisati smetnje i dubljenje na brzini.
Našu uslugu možete koristiti bilo gde i bilo kada u svetu. Potrebna Vam je samo internet konekcija.
Naše usluge možete platiti na više načina : PayPal, Visa, Mastercard, Americanexpress, elegro Crypto.
Minimalna brzina protoka za SD kanale je 10Mbit/s, za HD kanale od 20 Mbit/s a za FULL HD je potrebno preko 30 Mbit/s.
Danas postoje mnogo različitih uređaja sa puno softwerskih mogućnosti od Smart TV do Set Top boksova. Naravno trena izabrati odgovarajući softwer za određeni uređaj.
Smart TV
Da bi IPTV usluga radila kvalitetno na Vašem Smart TV-u, najbitnije je da Vaš Smart TV LAN kablom bude povezan na modem ili router. Preporučljivo je da kabal bude što boljeg kvaliteta (CAT 6 ili CAT 7).

IPTV Aplikaciju za Samsung i LG Smart TV preporučujemo „Smart IPTV“ , koja treba platiti i aktivirati i jednokratno 5.49€. Ovu aplikaciju možete instalirati preko „prodavnice“ ili manuelno (preko USB-a). Za Philips, Panasonic, Sony i ostale Smart televizore, preporučljivo je koristiti „SS IPTV“ aplikaciju koja je besplatna.

Smart IPTV je jedna od  najboljih aplikacija za pomenute Smart televizore. Posle instalacije dobijate test period od 7 dana, nakon toga je plaća €5.49 to samo jedanput i zauvek je vezana za Vaš MAC adresu vašeg Smart TV-a. Od pre nekog vremena ova aplikacija je sklonjena iz Samsungove „Prodavice“ ali možete preko USB-a da instalirate istu. Link za download OVDE

Video za upload playliste :

VAŽNO !!!

U slučaju da prilikom pokretanja liste , javi greška da ne mogu otvarati programe poput:
Cannot connectConnection failed ili Stream Error

Potrebno je otići u mrežne postavke Smart TV-a, i manuelno uneti sledeće DNS vrednosti u DNS server :

8.8.8.8 ili 8.8.4.4 ili 4.4.2.2.

U slučaju da ni DNS ne pomaže, postoji još jedan način, a to je da resetujete playlistu, satvite link od aplikacije:  http://siptv.eu/lists/example.m3u i dodate njega kao listu. Nakon toga učitajte našu listu i trebalo bi sve da radi.

SSIPTV aplikacija je namenjena za televizore koji nemaju Tizen  ili Orsay ili Android operativni sistem. Aplikaciju možete naći u „Prodavnici“ ili možete skinuti OVDE. Aplikacija je besplatna.

Kako instalirati playlistu :

Pored gore navedenih aplikacija moguće je koristiti još i :

  • Fork Player, besplatna aplikacija za LG, Samsung, Sony, Philips, više informacija na http://obovse.ru/
  • nStreamPlayer, besplatna aplikacija koja se koristi za starije Samsung televizore.

PC i Android
Jedna od Android aplikacija dostupna za Android telefone,tablete i android Smart TV.

Jedna od najpopularnijih aplikacija za android telefone i televizore. Instalira se iz Google Play Store. Potrebno je instalirati IPTV i MX Player aplikaciju.

 

 

 

 

Najpoznatija aplikacija za gledanje IPTV kanal na računaru za Windows,Linux i MacOS.

Kodi je trenutno najpopularniji Media Centar koji je nastao prije više od deset godina.Do nedavno je Kodi bio poznat pod imenom XBMC, ali od posljednje inačice mijenja ime i sada se zove Kodi. Putem Kodija omogućeno je gledanje TV programa uživo, a razvijeni su i softverski dodaci koji omogućuju lakše instaliranje najpopularnijih servisa za puštanje filmova, TV serija (sa titlovima), radio programa, muzike…

Za korištenje  na Kodi-ju, prvo morate preuzeti i instalirati sam Kodi. Najbolje je preuzeti i instalirati sa službene stranice gdje uvijek možete naći najnoviju verziju.
Trenutna verzija (u momentu sastavljanja ovog priručnika) je Isengard 15.1,ali za nasu listu mi vam preporucujemo verziju 13.2 XBMC.

Dakle, odete na kodi.tv/download i odaberete platformu na kojoj želite koristiti program.

 Email Us

info@maxinettv.com

MaxiNet TV© 2021. Sva prava zadržana.

MakiNet TV NE emituje nijedan TV kanal sa svog servera, niti je na bilo koji način povezan sa emitovanjem kanala.

Uslugu "Predplate" koju plaćate odnosi se na uslugu izrade test i pretplatničkih lista kao i pomoć prilikom instaliranja lista na uređaje.

BosnianCroatianEnglishGermanItalianMacedonianSerbianSlovenian
Minimalno 4 karaktera